Za predsedu HZDS zaš navrhujú Vladimíra Mečiara

09.06.2003 Celý región

Návrh, aby za predsedu Hnutia za demokratické Slovensko (HZDS) zvolili na blížiacom sa sneme Vladimíra Mečiara schválili na rokovaní 18. mája delegáti 6. kra...
Návrh, aby za predsedu Hnutia za demokratické Slovensko (HZDS) zvolili na blížiacom sa sneme Vladimíra Mečiara schválili na rokovaní 18. mája delegáti 6. krajského snemu HZDS v Prešove. Okrem toho odporúčali ponechať v názve strany skratku HZDS.

Delegáti snemu zaviazali novozvolené 36-členné Krajské predstavenstvo (KP) HZDS v Prešove rokovať so svojím koaličným partnerom stranou Smer o situácii v 30-člennom spoločnom poslaneckom klube v zastupiteľstve Prešovského samosprávneho kraja (PSK). Staronový predseda KP HZDS Marián Haľko, ktorý pri voľbách nemal protikandidáta, na tlačovej konferencii po skončení rokovania uviedol, že po vzniku Ľudovej únie (ĽÚ) zostalo z bývalých 21 poslancov za HZDS 13-14. Haľko povedal, že otvárajú koaličnú zmluvu a s ňou aj otázku predsedu klubu, ktorý je doteraz Ján Čopík, \"odídenec\" z HZDS do ĽÚ a pomerné obsadenie komisií zastupiteľstva PSK.

Zo 113 delegátov s hlasom rozhodujúcim sa na sneme zúčastnilo 101. Za podpredsedov zvolili Augustína Bojňanského z Kežmarku, Jozefa Haleckého z Bardejova, Jána Dobroviča z Prešova (jediný nováčik na podpredsedníckom poste), Štefana Ladičkovského z Humenného a Jána Blaščáka z Popradu. Nikto z nich nemal protikandidátov. Delegáti rešpektovali návrhy, ktoré prišli z okresných snemov.
(jj)
 

Vyberte región